mummylove-roha.blogspot.com

3 Jan 2010. Bermula lah hari persekolahan. tahun ni agak kelam kabut skit cz 2 orang anak dah sekolah. Dua2 mama sekolahkan di sekolah yg sama. bukan apa, senang la kakak dia ada kat sekolah tu if ada apa2. Kak Ya darjah 3 but she's no problem. hantar n tinggal jer dia dalam kelas. Tapi si Amar ni..... kene hantar, daftar n tunggu. Maklumla...first day school. Tahun ni mama minta papa cuti jg cz mama x dan nk urus 2 orng anak ni. Memang ramai ibu bapa datang mendaftar anak2 mereka hari ni.



1st day...muka confident jer... happy semacam nak sekolah.....Xde apa2 yg berlaku lagi. bagus.....


2nd day... pagi2 tu ok lagi. Tp ble dah sampai kul 10, dia rasa dah boring n start nak nangis. Mula2 kata sakit kaki la...sakit tgn la... then mula nak panggil2 mama kat tingkap. Dia kata: " Bisingla mama dalam kelas ni..banyak orang nangis. Lepas tu panggil lagi n kata: Mama, abang amar terperangkap dalam ni la... (cikgu kunci pintu cz ada budak nak lari kuar). Tapi yg x tahan nya.. dia terkucil dalam suar 2x n disebabkan takut kene marah ngan papa.....dia menangis.....



3rd day....dah ok. cz kelas dah bermula. Cikgu dah bagi keje sekolah..melukis n menyanyi. Lega mama rasa. Time rehat, makan ramai2. Lepas makan trus main ngan kawan2. Kencing pun dah pandai urus sendiri....

Hari ke 4 n ke 5, ibubapa x dibenarkan masuk kawasan sekolah. Boleh duduk kat luar pagar jer... Mama malas nk tunggu. So, mama pesan kat Amar, mama nak balik, masak. nati pukul 12 mama datang amik. Dia kata ok. Ble tiba masa nak amik, nampak dia ok n happy. Lega mama rasa. So, minggu depan mama bolehla kerja. Kak Ya mama x risau. Amar jer. Harap Amar boleh sekolah n jangan nangis tau. nati mama risau nak keje......

4 comments:

nza said...

klakar ammar..camne boleh terkucil tu....takut sgt kot...ok, moga dh ok.

Roha said...

waktu tu mama g depan sklh nak tgk kak ya( dia dmam hr tu) tinggal ngan papa, kelam kabut nk kencing n terkencing. takut papa marah dia pun nangis.....

** Perfect Love ** said...

hikhik..
sian abg ammar
dah tak jd power rangers lagi la ni... hihih

Roha said...

heeeee.....

Post a Comment


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com